Contact de Pianoman

De Pianoman

Contact de Pianoman voor vragen, boekingen en informatie

Stel hier een vraag aan de Pianoman

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen aan de Pianoman

Ja, de Pianoman ontzorgt jou ook hierbij!

Bij aanvang van de gasten en tussen de pauzes zorgt de Pianoman voor achtergrondmuziek. Zo heb je geen moment dat er onaangename stiltes ontstaan. Het advies is om geen feestmuziek te draaien tussen de setjes omdat de Pianoman dan gaat concurreren met een playlist, dat is zonde van het interactieve karakter van deze live pianist.

De Pianoman ontzorgt jou!

Hij komt altijd met zijn eigen piano en geluid zodat jij je kunt richten op het feest. De Piano is mobiel, lichtgewicht en bestaat uit meerdere delen. Daarom kan de piano overal staan waar jij dat wilt! Gelukkig ziet de piano er wel heel echt en sfeervol uit! Veel mensen zullen ervan staan te kijken als de Pianoman aan het eind van de avond de piano afbreekt…

Ja! De piano is mobiel en flexibel.

Of de piano nu in een tuin moet staan of op de twaalfde verdieping, de Pianoman heeft in zijn ruim 20 jaar ervaring op prachtige locaties gespeeld, mede dankzij goede voorafgaande planning. Belangrijk om te weten is dat de piano van binnen leeg is en uit meerdere onderdelen bestaat. Dat maakt het plaatsen van de piano buitengewoon eenvoudig op de plek die jij in gedachten hebt!

De Pianoman komt met een mobiele Piano

Daardoor is de Pianoman zeer flexibel en past op ieder feest of event. Omdat zijn mobiele piano niet veel ruimte nodig heeft (vergeleken met een band of een pianist met een vleugel), is er altijd wel een gaatje voor hem. Hij komt altijd met zijn eigen (mobiele) witte piano en geluidsapparatuur. Aan effectieve ruimte: houdt rekening met 9 vierkante meter (3x3meter). Daarnaast komen er nog 2 statieven met speakers die naast de piano staan in de ruimte met eventueel sfeerlicht.

Spoiler: De Pianoman is elektrisch!

Hij gebruikt bij voorkeur een losse (schone) groep van 220v aansluiting met een zuivere sinus. Uitgesloten van optredens zijn verouderde aggregaten met een onzuivere sinus. Dit kan schade aan de elektronica veroorzaken. Twijfel je hierover? Neem contact op met de Pianoman.

De Pianoman komt altijd 2 uur vóór aanvang van de gasten opbouwen.

Zo weet jij zeker dat alles klaarstaat wanneer het feest begint!

Heeft de Pianoman een rider?

Met andere woorden: een wenslijst voor of tijdens zijn optredens? De belangrijkste zijn;

– een gezonde maaltijd (als de werkzaamheden rond etenstijd plaatsvinden)
– een ruimte om zich even terug te kunnen trekken, of omkleden is altijd fijn als die mogelijkheid er is.
– voor drinken; alleen water. Geen alcoholische dranken.

Kijk voor alle overige voorwaarden in de algemene voorwaarden.

“Verstaanbaarheid” is een veelgehoord compliment voor de Pianoman

Bij zijn optredens stemt De Pianoman zich af op de sfeer, en achteraf komen gasten vaak naar hem toe om hun dank te uiten, vooral omdat ze tijdens zijn optreden nog gezellig met elkaar konden praten.
Bij feesten komen mensen vooral samen om elkaar te ontmoeten en te kletsen, niet specifiek voor De Pianoman (meestal ;-). Daarom begint het feest met een volume dat de sfeer ondersteunt en het gesprek mogelijk maakt. Als piano entertainer is het cruciaal om aan te voelen wat het feest nodig heeft; de rest komt later! Het doel is dat iedereen een plezierige avond beleeft, zonder dat alles draait om De Pianoman en zijn muziek, iets wat hij als geen ander begrijpt. De dynamiek van zijn pianoshow wordt grotendeels bepaald door de gasten en hun inbreng, soms met een subtiel duwtje in de goede richting..

 

 

De betaling van de Pianoman

Volgt in de week na het optreden. Je ontvangt van de Pianoman dan een factuur met eventuele verrekeningen. Het kan namelijk zijn dat de sfeer er zo goed in zit tijdens het feest dat je graag een extra setje wilt bijboeken…

Wil je een optreden van de Pianoman annuleren?

Dat kan, maar je kan te maken krijgen met annuleringskosten. Afhankelijk hoe lang je het optreden van tevoren annuleert. Kijk voor de meest actuele voorwaarden daarvoor de algemene voorwaarden.

De visie van de Pianoman is..

Een ongedwongen muzikale sfeer creëren voor jong en oud waarbij men zich vrij voelt om mee te doen. Juist die interactie maakt een feest bijzonder maar is niet een doel op zich.

De Pianoman heeft géén podium nodig.

Fijn hè? Deze artiest speelt het liefst tussen jouw gasten want het draait niet om hem. Dat maakt zijn optredens juist zo uniek en feestelijk. Deze dynamiek ontstaat minder snel als je de Pianoman op een podium zet. Het publiek zal dan een passievere houding aannemen en minder geneigd voelen om mee te doen. Maar heel soms is het nodig als er veel gasten verwacht worden.

Wil je de Pianoman inhuren voor je feest of event?

Leuk! Als je een offerte aanvraag hebt gedaan en alles is akkoord, dan is er een aanbetaling nodig van slechts 150 euro. Wanneer deze aanbetaling is voldaan is de datum definitief en ontvang je een aangepaste offerte/factuur met de aanbetaling verrekend. Dan is het aftellen naar jouw feestje begonnen! Het restant van de betaling moet in de week na het optreden plaatsvinden. Dit staat ook in de offerte die je krijgt en in de algemene voorwaarden.

Het beste moment om de Pianoman als artiest te boeken?

Dat is er niet. Er zijn echter wel een aantal basiszaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn de feestdagen altijd erg druk, evenals de zomerperiodes. Je kunt geluk hebben dat er een plekje beschikbaar is kort van tevoren, maar ook pech.. Voor een bruiloft is het niet ongebruikelijk om ongeveer een jaar van tevoren te reserveren. De Pianoman neemt geen reserveringen aan die verder dan één jaar in de toekomst liggen.

Neem een vrijblijvende optie

29% van alle aanvragen van de Pianoman kunnen niet doorgaan vanwege een dubbele boeking. Dat is de conclusie van een anoniem klantenonderzoek geweest. Het is zonde als je je verheugt op een feestje met deze piano-entertainer en het gaat niet door omdat de datum bezet is. Daarom is het advies: Save the date! Als je extra tijd voor jezelf nodig hebt is dit de manier om kosteloos en vrijblijvend een optie te nemen voor de datum. Standaard is dit 6 dagen en in overleg eventueel langer.

De Pianoman boeken voor de feestdagen?

Dat kan maar wees er snel bij! De prijzen zullen hoger liggen dan normaal vanwege vraag en aanbod. Dit betreft meestal een afkoopregeling voor zakelijke events omdat hier zeer veel vraag naar is in rond deze periodes. Kijk hier voor alle prijzen.

De klant staat centraal.

Al meer dan 20 jaar zit de Pianoman in het vak en heeft slechts 2 keer een optreden moeten annuleren vanwege ziekte en 1 keer vanwege een overlijden. Mocht dit gebeuren – overmacht is immers nooit uit te sluiten – dan zal hij in overleg met jou kijken naar een passend alternatief. Hij heeft een groot netwerk in de muziekwereld en evenementenbranche. Een leuk detail: dit is voor de Pianoman zelf ook zijn grootste angst, namelijk een klant teleurstellen. Dat laatste is gelukkig nooit gebeurt en dat vindt hij het belangrijkste in zo’n situatie.

De Pianoman wordt blij als mensen een leuke avond hebben.

Of dit nu is met een liedje van André Hazes of Bob Dylan maakt hem niet uit. Maar natuurlijk heeft hij ook een muzikale voorkeur. Hij is een groot liefhebber bijvoorbeeld van Acda en de Munnik. Zijn hele studententijd is hij hiermee doorgekomen en kent veel van hun liedjes. Zing jij de tweede stem?

De Pianoman speelt heel veel liedjes..

maar helaas niet (meer) op speciaal verzoek; dit kost de Pianoman te veel tijd. Om het voor mensen op een dynamische avond een beetje overzichtelijk te houden, heeft hij een (most wanted) repertoirelijst. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt en bevat voldoende liedjes waaruit iedereen kan kiezen voor een gezellige avond! Kijk hier naar de hele lijst

 

Je kan op iedere muziek dansen!

Echter, als de vraag is: speelt de Pianoman de hele avond up-tempo liedjes die de grond doen trillen? Is het antwoord “NEE”. De kracht van de Pianoman ligt in het creëren van een intieme, feestelijke sfeer die dynamisch is. Deze sfeer laat zich niet altijd sturen (lees: forceren) en is overal anders. Maar reken erop dat alles aan bod komt: van dansnummertjes tot Hollandse meezingers en van guilty pleasures tot mooie ballads. Wil je toch graag extra dynamiek? Boek dan de Pianoman met een extra drummer. Of de Pianoman samen met een DJ, dat kan ook! Overleg met Jelle, de Pianoman, of dit past bij jouw feest of event.

De Pianoman vs Pianobar

De Pianoman is geen pianobar. Hij speelt in zijn eentje tussen de gasten op een piano. Niet op een podium met 2 vleugels en een band, dus nee! Jelle, de Pianoman, streeft naar een intieme setting waarbij mensen zich vrij voelen om mee te doen. Hij heeft geen bar en is zeer flexibel in te zetten. Hij biedt een podium voor degene die dat wil, zonder toeters en bellen, maar wel met net zoveel energie. En ook niet onbelangrijk: stukken voordeliger dan crazy pianos! Overigens zijn dat wel hele goede muzikanten.

De Pianoman als jazz pianist?

Om een feestje te bouwen is klassieke muziek of jazz niet zo geschikt. Meezingen is ook wel een dingetje.. Pianoman blijf bij je leest! Er zijn genoeg pianisten die dat heel goed kunnen. Deze Pianoman is sterk in het verbinden van mensen om de Piano met herkenbare muziek van alle tijden om er uiteindelijk een feestje van te maken!

De Pianoman is een allround pianist

Hij is altijd bezig om het voor iedereen aangenaam en feestelijk te maken, ook voor de “bar-zitters”. Hier krijgt hij specifiek veel complimenten over. Maar let op! Als mensen niet meezingen, dansen of liedjes aanvragen, betekent het niet dat zij geen leuke avond hebben gehad!! Veel muzikanten (maar ook dj’s) gaan hier de fout in door te forceren en zichzelf op te dringen aan het publiek. Niet altijd komen de gasten voor de artiest 😉

De Pianoman is een autodidact

Hij heeft zichzelf leren pianospelen nadat Daniel Arends hem de basis heeft geleerd en nu trekt hij volle zalen en belangrijker, hij maakt er een feestje van met het publiek!

De Pianoman is er ook voor alle zakelijke events!

Naast alle bruiloften en tuinfeestjes speelt de Pianoman geregeld voor zakelijke feesten of events. Denk hierbij aan netwerkborrels, nieuwjaarsrecepties of andere belangrijke zakelijke bijeenkomsten waar live muziek moet zijn. Kijk hier naar de mogelijkheden!

De Pianoman speelt door heel Nederland

Inmiddels heeft hij heel het land doorkruist en heel soms (voor speciale gelegenheden) ook in de buurlanden.

De Pianoman als artiest is een voordelige keuze

Als je dit vergelijkt met een complete band of een BNer artiest. De Pianoman is niet afhankelijk van anderen en daarom zeer flexibel en prijs technisch heel interessant! Kijk hier voor de actuele prijzen om deze artiest te boeken voor jouw feest of event.

Het concept is simpel van de Pianoman

Als je kijkt naar de clip van Billy Joel is dat een herkenbare sfeer die weinig uitleg behoeft. Wil je weten wat anderen over De Pianoman schrijven? Lees meer klantervaringen.

Het ontstaan van de Pianoman

Jelle had nooit gedacht dat hij als Pianoman door het leven zou gaan. De geboorte ontstond tijdens zijn studententijd rond 2003. Hij had destijds in Doorn een bijbaantje als afwasser in een restaurant/café. Op een dag, net voor zijn dienst, stapte hij naar binnen en zag een jazz pianist piano spelen terwijl gasten genoten van hun biefstuk. Dat was een verrassing, want die piano stond daar niet eerder! Jelle vroeg aan de eigenaar of hij na zijn werk ook op de piano wat kon spelen. De eigenaar, stomverbaasd, vroeg: “Speel jij piano dan?” Een kort antwoord volstond. Na zijn dienst liep Jelle de keuken uit en zag een drukke menigte met alle ogen op hem gericht. Ietwat verrast, onwennig en overweldigd tegelijk. Maar toch, vastbesloten baande hij zich een weg door de menigte. De muziek werd uitgezet in de zaak, de klep van de piano ging open en de barman zette daar twee vaasjes bier op. De barman gaf Jelle een stevige klap op zijn schouder, dat bleek het begin van een onvergetelijke avond en meer! lees hier meer over de pianoman

De Pianoman komt uit Amersfoort

Dus lekker centraal en hij komt door heel het land met zijn mobiele piano!

Maak kennis met de Pianoman

Heb je behoefte om de Pianoman te spreken kan je hem altijd bellen. Sfeer proeven tijdens een openbaar optreden is mogelijk alleen helaas niet tijdens besloten feesten van zijn klanten. Kijk voor contact gegevens hier.

Contactgegevens de Pianoman

Cavaleriestraat 19

3816 PC  Amersfoort

Telefoon: 06-41341704

Mail: info@depianoman.nl

Btw: NL001907892B82

Kvk: 32148064

Algemene Voorwaarden