Unieke bruiloft muziek

Hoe De Pianoman jullie speciale dag nog specialer maakt

logo depianoman.nl

Bruiloft muziek is een cruciaal onderdeel van de voorbereidingen voor elk bruiloftsfeest: het bepaalt de sfeer tijdens de ceremonie, creëert een ontspannen setting tijdens het diner en garandeert dat de dansvloer vol is tijdens het trouwfeest. De juiste live muziek kan jouw bruiloft maken of kraken. Maar hoe kies je de juiste bruiloft liedjes? De Pianoman treedt geregeld op bij bruiloften en kan er daarom veel over vertellen. Lees snel verder over de bruiloft muziek trends.

pianoman bruiloft 6

Bruiloft muziek genres

Wat betreft bruiloft muziek heeft het bruidspaar de vrijheid om te kiezen wat zij graag willen horen op hun feestelijke dag. Populaire genres variëren van tijdloze jaren 80 nummers tot moderne hits, vaak afgewisseld met opzwepende disco en dance. De Pianoman is ervaren in het creëren van de gewenste sfeer met een breed scala aan muziekstijlen. Zijn repertoire bruiloft liedjes zorgt ervoor dat elk moment van jullie trouwfeest uniek en onvergetelijk wordt.

Bruiloftsmuziek per dagonderdeel

Welke muziek draai je op een bruiloft? In de afgelopen twintig jaar heeft De Pianoman een bepaald patroon gevonden in welke genres en nummers vaak aangevraagd worden bij zijn piano tijdens een trouwfeest. Hieronder vind je enkele top 5 lijsten die hij heeft samengesteld op basis van populaire verzoeken:

Ceremonienummers

De trouwdag begint over het algemeen met rustige muziek. Tijdens de bruiloft ceremonie worden onderstaande nummers vaak gespeeld:

 1. Adele – Make you feel my love
 2. Ellie Goulding – How long will I love you
 3. Guus Meeuwis – Dat komt door jou
 4. Paul de Leeuw – Ik heb je lief
 5. Roxette – Listen to your heart
 6. Ed Sheeran – Perfect
 7. Bill Withers – Just the two of us
 8. Charles Aznavour – She
 9. Adele – Someone like you
 10. Hero – Toen ik je zag
 11. Frans Halsema – Voor haar
 12. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou?

Muziek voor de borrel, receptie en diner

Na de ceremonie, waar voornamelijk rustige muziek centraal staat, krijgt de muziek iets meer pit. Op deze manier bouwt De Pianoman op naar een spetterend eindfeest.

 

 1. Counting Crows – Holiday in Spain
 2. Joshua Kadison – Jessie
 3. Jamie Cullum – These are the days
 4. Billy Joel – Piano Man
 5. Otis Redding – (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
 6. Acda en De Munnik – Het regent zonnestralen
 7. Frank Sinatra – Fly me to the moon
 8. Amy Winehouse – Valerie
 9. Elton John – Your song
 10. John Hiatt – Have a little faith in me

Muziek voor tijdens het trouwfeest

Aan het eind van jullie prachtige trouwdag mag het feest losbarsten, te beginnen met een eventuele openingsdans. Hierna volgen diverse hits elkaar op. Deze muziek voor tijdens het trouwfeest wordt in verschillende lijstjes opgesomd, namelijk: de openingsdans, populaire meezingers en Nederlandstalige hits. Aan het eind van de avond wordt het bruidspaar uitgezwaaid door de gasten. Ook hier horen we vaak dezelfde nummers terug.

Liedjes voor de openingsdans

 1. Billy Joel – Piano Man
 2. Guus – Meeuwis – Mag ik dansen
 3. Bruno Mars – Marry You
 4. Van Morrison – Have I told you lately
 5. Ed Sheeran – Perfect

De populairste meezingers tijdens het feest

 1. Billy Joel – Piano Man
 2. Bloem – Even aan mijn moeder vragen
 3. Neil Diamond – Sweet Caroline
 4. John Denver – Take me home, Country Roads
 5. The Beatles – Hey jude

Nederlandstalige hits op een trouwfeest

 1. André Hazes – Leef
 2. André Hazes – Bloed, zweet en tranen
 3. Boudewijn de Groot – Avonden
 4. Acda en De Munnik – Het regent zonnestralen
 5. BLØF – Wat zou je doen?
 6. Guus Meeuwis – Brabant
 7. Nielson – Sexy Als ik dans

De beste uitzwaainummers voor aan het eind van een bruiloft

 1. Billy Joel – Piano Man
 2. Gerry & the Pacemakers – You’ll never walk alone
 3. André Hazes – Hoogste tijd
 4. Henny Huisman – Met z’n allen
 5. Eric Clapton – Wonderful tonight
 6. Jackson Browne – The load out

Bij De Pianoman staat personalisatie, verbinding en interactie centraal. Hij begrijpt dat elk feest uniek is en stemt de muziek voor een bruiloft perfect af op jullie persoonlijke smaak en stijl, maar nog belangrijker: op die van jullie gasten, want zij kunnen zelf hun favoriete liedjes uitkiezen en meezingen. De Pianoman zorgt ervoor dat elk nummer spreekt tot jullie hart en dat van jullie gasten.

Wat kost live muziek voor jullie bruiloft?

Voor een op maat gemaakt optreden variëren de prijzen. Dit is afhankelijk van jullie wensen.  Je kunt al een feestje bouwen met De Pianoman vanaf €895. Op de prijzenpagina vind je meer details over de verschillende boekingsmogelijkheden. Hebben jullie de grote dag al gepland? Check dan direct de beschikbaarheid. Boek je De Pianoman? Dan word je volledig ontzorgd, hij neemt namelijk zelf een piano, licht en geluid mee en zorgt ook voor een extra microfoon voor de meezingers.

Een unieke bruiloft met muziek van De Pianoman!

Klaar om een onvergetelijk feest te bouwen? Met een elegante witte piano, een uniek muziekrepertoire en een persoonlijke touch in entertainment, tovert De Pianoman jullie bruiloft om tot een groot feest! Hij voelt haarfijn de sfeer in de groep aan en speelt hier goed op in, waardoor de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan. Jullie feest nog grootser en specialer maken? Overweeg dan om het optreden te verrijken met een extra drummer of DJ.

Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Maak jullie dag onvergetelijk met bruiloft muziek van De Pianoman!

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.