logo depianoman.nl

Blog – En toen kwam Corona!

Het is alweer een tijd geleden, maar nog steeds vragen mensen mij wat ik tijdens Corona deed voor werk en hoe ik die periode ben doorgekomen. Vanwege deze grote belangstelling heb ik besloten om een korte blog te schrijven over deze bijzondere periode. Krijg een exclusief kijkje achter de schermen en ontdek hoe ik als “de Pianoman” het groene pak aantrok, het gevecht aanging en overwon.

Maart 2020

De hele wereld kwam piepend en krakend tot stilstand. Niet vanwege het overlijden van mijn lieve moeder een maand eerder, maar vanwege de Corona pandemie. Gevoelens van rouw maakte plaats voor een bizarre realiteit. Klanten annuleerden massaal hun feest, en de eerste lockdown van Nederland was een feit. Mijn agenda was in één klap leeg met een inbox die zweeg. Is dit dan het einde van het feest?

de pianoman station scaled

Inzetbaar!

Dat was de melding die iedere ochtend uitging naar mijn commandant. Crisis in Nederland. Samen met andere reservisten word ik gevraagd om een steentje bij te dragen. Als reservist is dat precies waarvoor je bent tijdens een crisis, en hier hadden we er wel eentje te pakken. Denk hierbij aan inzetten en steunverleningen in het kader van bewaken en beveiligen, maar ook simpelweg “dingen doen”.

me

Collega’s

Tussen alle inzetten en steunverleningen als reservist heb ik ook 2,5 jaar in vast dienstverband gewerkt voor defensie. Ik heb intern kunnen solliciteren naar een vaste functie, want er moest brood op de plank. Eerst was ik instructeur met scholieren en later als operator bij het simulatiecentrum. Voor het eerst in lange tijd had ik een vaste baan, collega’s en een leidinggevende. Dat was wel even wennen, omdat ik als ondernemer dat niet meer gewend was. Maar ik heb daar een geweldige tijd gehad. Met veel plezier heb ik 83 trainingen en 24 demo’s mogen geven aan collega’s en stakeholders middels een virtual reality systeem.

Licht aan het eind van de tunnel

Toen eenmaal de vaccinaties in 2022 liepen, kwamen voorzichtig de eerste feestjes weer. Eindelijk! Als eerste de optredens die waren uitgesteld, sommige zelfs met 1,5 meter afstand en een beperkt aantal gasten. Dat was echt bizar! Het eerste optreden zonder beperkingen in Utrecht zal ik ook niet snel vergeten. De vloer op de 2e verdieping veerde zo mee omdat iedereen blij was dat we weer mochten feestvieren. Wat een energie kwam daar vrij! Die eerste optredens deed ik toen nog naast mijn werk en steunverleningen. In die periode had ik dus drie baantjes. Dat werd wel een beetje veel.

sfeer impressie

Afscheid

Bij defensie heb ik iets gevonden waar ik niet naar op zoek was, namelijk onderdeel zijn van iets dat groter is dan mijzelf. Geen podium maar “one of the guys”. Daar heb ik veel gezien, geleerd en meegemaakt. Mooie mensen heb ik ontmoet en afscheid genomen. Het werd weer tijd om de Pianoman te worden.

 

En nu?

De pandemie ligt inmiddels een tijdje achter ons en ik ben mega blij om weer full time “De Pianoman” te zijn. Zo kan ik mijn klanten optimaal bedienen en ieder feest met volle energie ingaan.

 

Niet willen missen

Hoewel ik noodgedwongen een andere baan moest zoeken tijdens de corona periode, heb ik deze tijd niet willen missen. Ik besef mij dat dit niet voor alle ondernemers geldt en sommigen nog steeds bezig zijn om hun wonden te likken. Desondanks was dit het moment om mij te ontwikkelen op een heel ander vlak naast “De Pianoman”, er was immers weinig keus.

Feestje? Wees op tijd!

Mensen maken weer volop plannen en dat is fijn. Ook de inhaalfeestjes zijn bijna allemaal ingehaald en zelfs de zomer van 2024 is vol. Wat een contrast. Al moet ik nu regelmatig mensen teleurstellen omdat ik reeds geboekt ben. Mijn advies is simpel: Leg eerst de muziek vast en dan de rest!  Check daarom nu of jouw datum nog vrij is! De muziek op je feest is toch geen bijzaak?

Graag tot ziens!

Jelle Huitema – De Pianoman

Check Beschikbaarheid

Naam
DD slash MM slash JJJJ
E-mailadres(Vereist)